Apple kertoi tiistain tuotejulkistuksessaan uusista iPad- ja Apple Watch -tuotteistaan. Lisäksi Apple yllätti julkistamalla uudet iOS 14-, iPadOS- ja watchOS 7 -käyttöjärjestelmät.

Mashablen mukaan uusien käyttöjärjestelmien julkistus ei kuitenkaan välttämättä ole kaikille sovelluskehittäjille mieluinen.

Tavallisesti Apple tiedottaa ulkopuolisille sovelluskehittäjille noin viikkoa ennen uuden käyttöjärjestelmän julkistusta. Lisäksi sovelluskehittäjät saavat käytettäväkseen Golden Master -kopion uudesta iOS- ja Xcode-kehittäjätyökalusta, jolloin he voivat varmistaa, että uuden iOS:n beetaversioita varten rakennetut sovellukset toimivat myös lopullisessa versiossa.

Joskus tässä vaiheessa paljastuu vielä kriittisiä vikoja, jotka on korjattava ennen käyttöjärjestelmän julkistusta. Lisäaika antaa kehittäjille myös mahdollisuuden lisätä sovelluksiin uusia ominaisuuksia.

Myös Applen sovellusten hyväksymisprosessi vie jonkin aikaa, joten viikon varoaika antaa kehittäjille myös aikaa varmistaa, että sovellus on App Storessa iOS-julkaisua varten. Nyt varoaikaa annettiin vain vuorokausi, mikä aiheutti närkästystä yllättyneissä sovelluskehittäjissä.

"Ilman ennakkovaroitusta mitään ei ole valmiina", High Caffeine Contentin sovelluskehittäjä Steve Troughton-Smith kommentoi Mashablelle.

Troughton-Smithin mukaan sovelluskehittäjät kiirehtivät nyt reagoimaan yllättävään uutiseen sovellustensa viimeistelyn sijaan ja toivo sovellusten julkaisusta ajoissa uutta käyttöjärjestelmää varten on menetetty. Pettymystä aiheuttaa Troughton-Smithin mukaan muun muassa se, että pitkän työskentelyn jälkeen sovellusten kehitysprosessi ei päätykään voitokkaaseen julkaisuun vaan mahdollisesti odotettua alhaisempiin latausmääriin.