Apple ei aiemmin hyväksynyt Google Stadian ja Microsoft xCloudin kaltaisia pelialustoja iOS:n sovelluskauppaan. Ongelma Applen mielestä on siinä, että yhtiö tarkastaa kaikki App Storen kautta ladattavat sovellukset ja pelialustojen kohdalla tämä on hankalaa, koska niiden pelivalikoima vaihtuu jatkuvasti.

Elokuussa Facebook julkaisi Facebook Games -sovelluksensa iOS:lle, mutta App Storen sääntöjen mukaan se ei voinut sisältää varsinaisia pelejä. Sosiaalisen median yhtiö valitteli tuolloin sitä, että iOS-sovelluksen käyttökokemus on Android-versiota heikompi.

Nyt Apple on muuttanut mieltään ja pelialustapalvelut kelpaavat iOS:n kauppaan. Ehtona on, että niiden pelit pitää julkaista App Storessa itsenäisesti ladattavissa olevina peleinä.

Microsoftin tiedottajan mukaan tästä seuraa yhä huono käyttökokemus: pelaajat eivät halua ladata laitteelleen sataa peliä vaan päästä pelaamaan niitä heti, samalla tavalla kuin suoratoistona toimivan musiikki- tai videopalvelun käyttäjä haluaa käyttää sisältöjä lataamatta kaikkea omalle laitteelleen.

Peliteollisuus ja Apple eivät ole muutoinkaan tällä hetkellä parhaissa yhteistyöväleissä. Epic Games taistelee parhaillaan Applen kanssa oikeudessa Fortniten oikeudesta pysyä kaupassa ja Applen oikeudesta saada kolmannes pelin myynneistä.