Tick otetaan käyttöön rekisteröimällä käyttäjätili eli syöttämällä sähköpostiosoite ja haluttu salasana. Sen jälkeen pääsee perustamaan projekteja, luomaan niihin tehtäviä ja asettamaan projekteihin henkilöitä.

Aikakortin saa täytettyä valitsemalla esitäytetyt tiedot ja lisäämällä käytetyt tunnit käsin tai käynnistämällä ajastimen. Kun vaihtaa toiseen projektiin ja ajastaa sen alkamaan, edellinen ajastin pysähtyy automaattisesti. Ajastimen käyttö on näppärää puhelimella ja erityisesti Apple Watchilla, josta saa nopeasti keskeytettyä ja käynnistettyä ajastimen sekä luotua myös uusia ajastimia.

Jos työskentelee tietokoneella, ajastimen saa käynnistettyä nopeasti Chromeen tai Edgeen asennettavasta laajennuksesta. Maciin saa myös näppärän Tick-ohjelman, joka toimii suoraan valikkoriviltä. Tick integroituu myös satoihin eri web-sovelluksiin, kuten Asanaan, Basecampiin ja Trelloon.

Tick näyttää selkeästi, kuinka monta prosenttia tehtävään budjetoidusta ajasta on käytetty ja muuttaa prosenttinäytön vihreästä keltaiseksi, kun aika on täyttymässä ja punaiseksi, kun projekti on venähtänyt pitkäksi.

Tarkemmat tiedot näkyvät raporttinäkymässä. Puhelimesta voi selata meneillään olevia ja 90 edellisen päivän projekteja. Tietokoneella pääsee myös luomaan tarkempia raportteja ja tallentamaan ne csv-tiedostoksi Excelissä pyöriteltäväksi.

Tick on yhdelle projektille täysin ilmainen. Täysversiota voi kokeilla kuukauden. Sen hinta riippuu projektien määrästä, kymmenelle projektille tilaus maksaa 19 dollaria kuukaudessa, 30 projektille 49 dollaria ja rajoittamattomalle määrälle 149 dollaria.

Tickin voi ladata Androidille, iOS:lle, Macille tai selainlaajennuksena.