Päivittäin teineillä kuluu puhelimen, tietokoneen, television tai muun ruutulaitteen parissa 7 tuntia ja 22 minuuttia. Hiukan nuoremmat 8-12-vuotiaat lapset käyttävät ruutulaitteita 4 tuntia 44 minuuttia keskimäärin päivässä, ABC News uutisoi.

Luvuissa ei ole mukana koulutöihin kuluva aika ruutujen parissa. Jos mukaan lasketaan kirjojen lukeminen ja musiikin kuunteleminen laitteilta, kasvaa teinien laitteidenkäyttöaika 9 tuntiin ja 49 minuuttiin ja esiteinien 5 tuntiin 54 minuuttiin.

Raportin on julkaissut lasten ja nuorten turvallista teknologiankäyttöä edistävä kansalaisjärjestö Common Sense Media. Kyselyyn vastasi 1600 8-18-vuotiasta.

Järjestö kiinnittää huomiota siihen, että harva nuori luo omia sisältöjään. Laitteiden käyttö keskittyy sisältöjen kuluttamiseen. Suosittua on videoiden ja tv-ohjelmien katsominen, pelaaminen ja sosiaalisen median käyttäminen.

Videoiden katsominen netistä on kasvanut nopeasti. Nykyisin tuplasti niin moni nuori eli 69 prosenttia katsoo nettivideoita, kun vielä 2015 luku oli teineillä 34 prosenttia.

11-vuotiaista 53 prosentilla on oma älypuhelin. 12-vuotiaissa osuus kasvaa 69 prosenttiin. Vuonna 2015 12-vuotiaista 41 prosentilla oli älypuhelin.