Puhelimella pärjää jo pitkälle, mutta edelleen tietokoneelle on tarvetta. Mutta nykyihmiselle läppärikin on raskas raahattavaksi!

Siirrettävät eli portable-ohjelmistot ovat yhä erittäin hyödyllisiä. Niiden ansiosta oma käyttöympäristö sovelluksineen, niiden asetuksineen ja tiedostoineen kulkee mukana höyhenenkevyesti.

Mikrobitin opas kertoo, kuinka asennat koko koneesi usb-tikulle ja otat sen käyttöön tarvittaessa. Oppaassa myös esitellään parhaat ohjelmistot, joita käyttämällä kannettava elämä helpottuu.

Siirrettävät käyttöjärjestelmät ovat askel vieläkin syvemmälle siirrettävien ohjelmistojen maailmaan. Toisin kuin pelkät sovellukset, ne eivät vaadi käytettävältä tietokoneelta toimivaa käyttöjärjestelmää.

Niinpä siirrettävä Linux tai Windows on mainio työkalu esimerkiksi haittaohjelmien etsintään tai tiedostojen pelastamiseen toimimattomaksi heittäytyneeltä tietokoneelta. Opas esittelee kummatkin tapaukset.

Siirrettävän käyttöjärjestelmän avulla voi myös hyödyntää konetta, jonka sisäinen massamuisti on hajonnut, mutta muu laitteisto toimii.