Walesilainen Michael Slade järkyttyi kuultuaan Amazon Echo Dotin kielenkäytön Prime-tilauksen perumisen jälkeen, kertoo The Sun.

Tultuaan kotiin ja pyydettyään tekoälykaiutinta soittamaan musiikkia sai hän yllättävän vastauksen: ”Toki, tässä on soittolistasi Amazon Primestä p***apää. Anteeksi jotain meni pieleen”.

Vaikka Echo Dot sensuroi kirosanan, kertoi Michael järkyttyneensä: ”En voinut uskoa, mitä oli tapahtunut. Yritin perua Prime-tilaukseni ja puhuin hetken jonkun asiakaspalvelijan kanssa, ja seuraavana päivänä Alexani haukkuu minua.”

”Olen puhunut yhtiön teknisen tuen kanssa, ja he eivät ole ikinä kuullut moisesta.” Michael kertoi, ettei ole ikinä tehnyt soittolistaa Amazon Musicissa, eikä tiedä miksi Echo Dot soittaa sitä.

Amazon tarjosi yhteydenoton jälkeen Michaelille viiden punnan lahjakorttia korvaukseksi loukkauksesta. ”Tekninen tuki ei voinut käsittää sitä. He pyytelivät jatkuvasti anteeksi, mutta eivät tienneet mitä oli tapahtunut”.

”Minua ärsytti hieman koko lahjakortti, viisi puntaa ei ole läheskään tarpeeksi p***apääksi kutsumisesta. Halusin vain perua Prime-tilaukseni, koska en käyttänyt sitä. Olen miettinyt, että onko joku muuttanut jotain minun käyttäjätiedoissani. Outoa, koska kaikki muu toimii hyvin, ja se kutsuu minua vielä Mikeksi.”

On mahdollista saada Alexa laukomaan törkeitä kommentteja käyttämällä kaiuttimeen asennettavia sovelluksia. Michael kuitenkin vannoo käsi sydämellä, ettei ole ikinä asentanut Echoonsa sovelluksia.

Kun The Sun lähestyi Amazonia, Michaelille tarjottiin ilmainen Prime-jäsenyys vuodeksi ja 250 punnan lahjakortti. He pyysivät myös pääsyä omistajaansa solvanneen Echo Dotin tietoihin selvittääkseen mikä meni pieleen.

Amazonin edustaja kertoi: ”Asiakkaat voivat muokata Alexa-kokemusta, esimerkiksi soittolistojen nimiä. Alexa ei vastaisi tällä tavalla ilman käyttäjän toimia.”