Tekoälyn ja robottien vaaroista on viime aikoina esitetty puheenvuoroja hyvin arvovaltaiselta taholta. Nyt joukkoon liittyy kyberturvallisuuden asiantuntija Nick Patterson, joka muistuttaa seksiroboteissa piilevästä vaarasta.

Digitaltrendsin mukaan kyberrikolliset voivat iskeä seksirobotin kimppuun samaan tapaan kuin nyt tietokoneiden tai älypuhelinten. Siinä missä tietokoneen kiintolevy voidaan kryptata, ja luvata vapauttaa tiedostot vasta maksua vastaan, on robotin kohdalla uhka huomattavasti konkreettisempi. Ihmisenkaltainen robotti voi uhata omistajaansa jopa tappamisella, jollei tämä suostu kiristysohjelman vaatimuksiin.

Periaatteessa asian ei pitäisi tulla yllätyksenä, lähiaikoina on nähty uutisia niin seksilaitevalmistajien heikosta tietoturvasta kuin hakkereiden häikäilemättömistä ja ihmishenkiä uhkaavista kiristysyrityksistä.

Todellisten seksirobottien ”hyökkäys” koteihin ei välttämättä ole enää kovin kaukana. Useat yritykset ympäri maailmaa työstävät laitteitaan, joiden uskovat päätyvän ihmisten koteihin hyvin pian. Realbotix mainostaa omaa pilvipalveluun yhdistettyä Realdoll-nukkeaan, jonka käytöstä voi ohjata mobiilisovelluksen avulla. Patterson kuitenkin muistuttaa, että jos robotissa on väylä ulkomaailmaan, sitä voidaan ja hyvin todennäköisesti myös yritetään käyttää väärin.

Lähde: Tivi