Assembly Online 2020 -tapahtuma järjestetään 14.–18. lokakuuta eli keskiviikosta sunnuntaihin. Osallistuminen onnistuu sivuston assembly.org kautta. Lisäksi maksutonta ja ikärajatonta tapahtumaa voi seurata mtv-palvelusta.

Ohjelmassa kerrotaan olevan päivittäin muun muassa suoria lähetyksiä, peliturnauksia, pelaamista, luentoja ja digitaaliseen kulttuuriin liittyviä kilpailuja. Suurin osa ohjelmasta on suomenkielistä.

”Näille festareille voi osallistua kuka vaan ja mistä tahansa! Ohjelmasta löytyy paljon digikulttuurin eri osa-alueita aina koodaus- ja Minecraft-workshopeista ammattilaisturnauksiin asti. Vaikka festivaalia tehdäänkin nyt etänä ja verkossa, mukana ovat samat aktiviteetit kuin live-tapahtumissakin. Festivaali ei siis todellakaan ole vain passiivista live-streamin katsomista”, Assemblyn toimitusjohtaja Lassi Nummi hehkuttaa tiedotteessa.

Assemblyn enemmistöosuus on kuulunut kesästä 2018 lähtien Telialle. Yritysten yhteisprojekti Telia Esports Series -e-urheilusarja laajeni tänä kesänä Pohjoismaihin.