Microsoftin ja sen yhteistyökumppaneiden Windows Mixed Reality -laitteita on luvassa useilta eri valmistajilta tämän vuoden aikana. Asus panostaa omassa laitteessaan erityisesti designiin.

Äärimmäisen futuristisen oloinen Asus Windows Mixed Reality Headset (HC102) on perusominaisuuksiltaan hyvin samankaltainen muiden valmistajien ratkaisuiden kanssa. Molemmille silmille kuvaa tuottaa oma 1440 x 1440 pikselin näyttö, jonka virkistystaajuus on 90 hertsiä. Laitteen ulkopuolella olevat kamerat huolehtivat ympäröivän tilan tunnistamisesta, HTC Vivestä tuttuja erillisiä majakoita ei tarvita.

Kypärän lisäksi Asus julkisti myös sen kanssa yhteensopivat ohjaimet. Kypärän kamerat osaavat myös tarkkailla ohjainten valoja, ja saada niiden liikkeet saumattomasti yhdistettyä virtuaaliesineisiin ja maisemiin. Ratkaisun ansiosta laitteen asennus on helppoa, Asus kertoo sen onnistuvan vain 10 minuutissa.

Asusin ratkaisu on myös kevyempi kuin monien kilpailijoiden laitteet, valmistaja kertoo sen painavan vain noin 400 grammaa. Lisäksi päätä vasten tulevat osat ovat antibakteerisia, jolloin kypärää voi huoletta vaihdella käyttäjiltä toisille.

Hintaa Asusin ratkaisulla on 449 euroa. Reippaasti enemmän siis kuin Dellin vastaavalla ratkaisulla, jonka hinnaksi Yhdysvalloissa on ohjaimineen kerrottu saman verran dollareissa – siis vain 380 euroa.