Atarin Linux-pelikonsolin, Atariboxin, ennakkotilausten piti alkaa eilen torstaina, mutta yhtiö lukkojarrutti viimeisellä mahdollisella hetkellä. Atarin mukaan konsolista puuttuu yhä ”tärkeä ominaisuus”. Enempää ei kuitenkaan kerrota.

Atariboxista tiedetään toistaiseksi hyvin vähän. Sen verran kuitenkin on tiedossa, että retrokonsoli tulee hyödyntämään Linuxiin pohjautuvaa käyttöjärjestelmää, mukautettua AMD:n suoritinta sekä Radeon-grafiikkaa, Neowin kirjoittaa.

Joulukuun 14. päivänä alkaviksi suunnitellut ennakkotilaukset on kuitenkin laitettu nyt kokonaan jäihin. Alun perin konsoli oli tarkoitus julkaista ensi keväänä.

Atarin mukaan pelikonsolin vaatiman alustan ja ekosysteemin kehittäminen kestää kauemmin kuin alun perin odotettiin, sillä laitteesta tai ekosysteemistä puuttuu yhä yksi tärkeä ominaisuus. Sen enempää tietoa ei ole tarjolla.

Atari kuitenkin huomauttaa, että Ataribox on yhtiölle erittäin tärkeä projekti, ja se lupaa tehdä kaikkensa, jotta käyttäjien odotus palkitaan.

Atari lupaa, että lisää tietoa ennakkotilausten uudesta alkamisajankohdasta seuraa myöhemmin tarkempien yksityiskohtien kera. Koska? Sitä ei kerrota.