Techcrunch kirjoittaa, että Australiassa on paljastunut nolo asia: maan tiedusteluviranomaiset ovat keränneet tietoja sikäläisestä virallisesta koronatartuntoja seuraavasta Covidsafe-mobiilisovelluksesta. Tämän paljasti raportissaan tiedusteluelinten toimintaan valvova viranomainen.

Australian sovellus toimii kuten Suomen Koronavilkkukin eli pitämällä kirjaa lähistöllä olleista puhelimista bluetoothin avulla. Sijaintitietoja ei talleteta minnekään, toisin kuin joissakin maissa käytössä olevissa ratkaisuissa. Sellaisten yksityisyydelle muodostama uhka onkin sitten ihan toista luokkaa.

Vaikka Covidsafe ei seuraakaan käyttäjiensä sijaintia, terveysviranomaisilla on kuitenkin käyttäjistä välttämättömät henkilötiedot: nimi, ikä sekä posti- ja puhelinnumero.

Urkkijat sanovat saaneensa Covidsafe-tietoja käsiinsä sattumalta laillisen dataliikenteen seurannan yhteydessä. Ne luvataan hävittää mahdollisimman pian.

Ikävän urkinnan paljastaneen viranomaisen mukaan ei ole todisteita siitä, että tiedusteluvirasto olisi purkanut tai käyttänyt tietoja.