Tivi uutisoi tiistaina, että Apple on kieltäytynyt avaamasta kahta iPhonea, jotka kuuluvat joukkoammuskelusta syytetylle miehelle.

Presidentti Donald Trump hermostui Applen niskarointiin, ja ilmaisi sen selkeästi aamuyöllä julkaisemassaan tviittissä, muun muassa CNBC uutisoi.

”Autamme Applea koko ajan kaupankäynnissä ja niin monessa muussa asiassa. Silti se kieltäytyy avaamasta tappajien, huumekauppiaiden ja muiden väkivaltaisten rikollisten käyttämiä puhelimia”, Trump kirjoittaa julkaisussaan

”Applen on astuttava estradille ja autettava hienoa maatamme nyt! Tehdään Amerikasta jälleen mahtava.”

Joulukuussa Saudi-Arabian ilmavoimien kadetti ampui kolme merimiestä ja vahingoitti kahdeksaa ihmistä Floridassa. Tapaus luokiteltiin terrorismiksi.

Ampuja kuoli, ja nyt liittovaltion keskusrikospoliisi FBI haluaa päästä käsiksi ampujan kahden iPhonen tietoihin. Apple on kertonut toimittaneensa viranomaisille useita gigoja tietoa, mutta ei halua avata puhelimen salausta yksityisyydensuojan vuoksi.

Apple perusteli aikaisemmin linjaansa sillä, että puhelimiin ei ole mahdollista tehdä takaporttia, jota voidaan käyttää vain hyvään tarkoitukseen.