Google lupaa tarjota seuraavan Android-version yhteydessä uuden ominaisuuden, jonka avulla käyttäjä voi käynnistää laitteen varmuuskopioinnin manuaalisesti.

Eräs käyttäjä raportoi Googlelle Pixel 2 -älypuhelimen latausongelmasta. Laite ei enää suostunut ottamaan virtaa vastaan, mikä jo sinällään on kiusallinen ongelma. Vielä hankalammaksi asian tekee se, että ilman mahdollisuutta ladata laitetta myöskään automaattinen varmuuskopiointitoiminto ei koskaan käynnisty, 9to5google kirjoittaa.

Pian asian ilmitulon jälkeen Google kertoi ratkaisseensa ongelman. Automaattisen varmuuskopioinnin rinnalle tulee seuraavan Android-version myötä manuaalinen toiminto, joka mahdollistaa laitteen sisällön varmuuskopioinnin myös akkuvirralla tai ilman wifi-yhteyttä.

Google ei kuitenkaan määrittele tarkemmin, tarkoittaako ”seuraava Android-versio” Android 9.1:tä vai joskus tulevaisuudessa vuorossa olevaa Android Q -käyttöjärjestelmää, 9to5google huomauttaa.

Manuaalinen varmuuskopiointi on nykyään mahdollista myös Android Debug Bridge -ominaisuuden avulla, mutta tulevaisuudessa tiedostonsa saa turvaan suoraan käyttöjärjestelmän kautta.