Avastin mukaan se on nyt analysoinut tarkkaan Windows 10:n April 2018 Updaten aiheuttamia ongelmia, joiden aiheuttajaksi on epäilty yhtiön tietoturvatuotetta. Syy ongelmiin on Avastin mukaan kuitenkin jossain muualla.

Jotkut Avastin tietoturvaratkaisun käyttäjät ovat raportoineet Windows 10:n kevään suurpäivityksen aiheuttamista ongelmista. Tietokoneen uudelleenkäynnistyksen jälkeen laite on jäänyt jumiin mustaan ruutuun.

Avastin mukaan syytä on kuitenkin etsittävä jostain muualta kuin sen omasta tietoturvaratkaisusta. Yhtiöltä myönnetään, että April 2018 Updaten aiheuttamat ongelmat saattavat koskea myös pientä määrää Avastin käyttäjiä. Microsoft ei ole kommentoinut April 2018 Updaten mahdollisesti aiheuttamia ongelmia, joskin se on niistä todennäköisesti tietoinen, Softpedia kirjoittaa.

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että mikäli April 2018 Update on asennettu ja kone toimii normaalisti, ei ongelmia pitäisi olla näköpiirissä tulevaisuudessakaan. Windows 10:n koontiversion voi tarkistaa esimerkiksi komennolla winver. April 2018 Updaten versionumero on 1803.

Usein kuitenkin suositellaan, että mahdollinen kolmannen osapuolen tietoturvaohjelmisto poistettaisiin ennen suurempien Windows 10 -päivitysten asentamista mahdollisten yhteensopivuusongelmien välttämiseksi.