Maailman rikkain mies ja Amazonin perustaja Jeff Bezos kieltäytyi kutsusta Yhdysvaltain senaatin budjettikomitean kuultavaksi keskiviikkona. Tämä ei estänyt komitean johtaja Bernie Sandersia tylyttämästä Bezosia kovin sanoin, kirjoittaa Business Insider.

Sanders sanoi Jeff Bezosilla ja Elon Muskilla kahdestaan olevan enemmän varallisuutta kuin Yhdysvaltojen köyhimmällä 40 prosentilla. Hän suunnisti kritiikkinsä ennen kaikkea Bezosiin, vaikkei tämä ollutkaan paikalla.

”Sinulla on 182 miljardin dollarin omaisuus ja olet maailman rikkain mies. Miksi yrität kaikin keinoin estää työntekijöitäsi perustamasta ammattiliittoa?”

Amazon on pyrkinyt laittamaan kovasti kampoihin työntekijöiden liittoutumisaikeille erityisesti Alabaman Bessemerissä.

Bezosille ja tämän yhtiölle koronapandemia on ollut taloudellisessa mielessä loistojuttu, sillä verkkokaupan suosio on kasvanut räjähdysmäisesti. Bezos on netonnut pandemian aikana lähes 80 miljardia dollaria.

”Jeff Bezos on rikastunut 77 miljardilla dollarilla tämän kamalan pandemian aikana ja samaan aikaan kieltäytynyt tarjoamasta työntekijöilleen palkallista sairaslomaa”, Sanders jyrisi.

Komitean eteen saapuneen Amazonin työntekijän mukaan liittoutumisen motiivina ovat karut työolot, pitkät työpäivät ja pelko työpaikan menettämisestä.

Business Insiderille puhunut Amazonin edustaja vastasi työntekijän kritiikkiin sanoen, että 90 prosenttia yhtiön varastotyöntekijöistä pitää Amazonia loistavana työpaikkana. Hän nosti esiin Forbes-lehden listauksen, jossa yhtiö äänestettiin maailman toiseksi parhaaksi työnantajaksi viime syksynä.