Suoratoistoon eli striimaamiseen keskittynyt Twitch on jäädyttänyt palvelun suosituimpiin striimaajiin kuuluvan Kaitlyn ”Amouranth” Siragusan mainokset tämän kanavalla.

Käytännössä Siragusa ei voi siis tienata enää hänen tilillään näytetyillä mainoksilla. Siragusalla on tilillään yli 2,8 miljoonaa seuraajaa, joten mainosten tuoman rahavirran menettäminen on suuri kolaus.

Siragusa kommentoi tilannetta taannoin

. Siragusa kertoi, että hän oli saanut mainoksista yli 1000 dollaria päivässä.

Allasvideot nostettu esille

Siragusa on tullut kuuluisaksi allasstriimeillään, joissa striimaajat kylpevät pelatessaan. Kyseiset lähetykset ovat olleet jo aiemmin usein esillä, mutta Twitch on aiemmin kertonut, että ne eivät riko palvelun sääntöjä.

Nyt Twitch näyttää kuitenkin muuttaneen suhtautumistaan kyseisiä striimejä kohtaan.

”Minulle ilmoitettiin eilen, että Twitch on lopettanut mainostamisen toistaiseksi kanavallani. Twitch ei ollut minuun millään tavalla yhteydessä. Jouduin itse aloittamaan keskustelun huomattuani ilman mitään ennakkovaroitusta, että kaikki mainostuloni olivat kadonneet kanavani analytiikasta”, Siragusa kirjoitti

tiistaina.

Siragusa kuvaili Twitchin toimintaa hälyttäväksi ennakkotapaukseksi. Siragusa viittaa siihen, että vaikka sisältö ei rikkoisi yhteisön ohjeita, on Twitchillä täysi valta yksittäisien kanavien demonetisointiin.

”Sisältö, jota pidetään ”ei mainostajaystävällisenä”, ei ole merkitty palvelun käyttöehdoissa. Tämä jättääkin avoimeksi kysymyksen siitä, mihin viiva vedetään”, Siragusa kirjoittaa.

Siragusa yritti vielä pyörittää mainoksia manuaalisesti tilillään, mutta ei onnistunut siinä. Twitch oli siis ottanut kokonaan tilin mainokset pois käytöstä.

Haluatko kuulla lisää uutisia peleistä ja pelaamisesta? Mikrobitin Mestari & Testari -podcastissa peli- ja e-urheilumaailman ilmiöitä tarkastellaan yhdessä e-urheilukenttien mestaripelaaja Teemu ”wabbit” Hiilisen sekä stand up -koomikko Tomi Walamiehen asiantuntevassa opastuksessa.