Microsoftin perustaja Bill Gates ei ole sijoittanut bitcoiniin, kirjoittaa BBC. Gates kertoi asiasta Clubhouse-somepalvelun live chatissa. Gates kertoi chatin isännälle Andrew Sorkinille, että hän sijoittaa mieluummin yrityksiin, jotka valmistavat tuotteita.

Aikaisemmassa Bloombergin haastattelussa Gates on myös kommentoinut Teslan perustajan Elon Muskin innostusta bitcoiniin.

"Yleinen ajatukseni olisi, että jos sinulla on vähemmän rahaa kuin Elonilla, sinun pitäisi todennäköisesti varoa", hän sanoi.

Bitcoinin arvo nousi lähes 50 prosenttia, kun Tesla paljasti ostaneensa valuuttaa 1,5 miljardia dollarin edestä ja aikovansa hyväksyä sen maksutapana. Myöhemmin arvo kuitenkin kyykkäsi 20 prosenttia.

Gates on pitkään ollut skeptinen bitcoinin suhteen. Vuonna 2018 hän kuitenkin sanoi CNBC:n haastattelussa, että voisi shortata valuuttaa, mikäli se on mahdollista. Shorttaaminen eli lyhyeksi myyminen tarkoittaa käytäntöä lainata jotakin (perinteisimmin osakkeita), myydä sitä eteenpäin ja odottaa hinnan laskua, jolloin lainatun asian voi ostaa takaisin halvemmalla ja palauttaa.