Bill Gates tunnetaan sydänjuuriaan myöten Microsoftin miehenä. Ja Microsoft tunnetaan nykyään myös suurena Androidin ystävänä. Yhtiö oma Surface Duo -älypuhelin käyttää Googlen alustaa.

Siksi ei olekaan suuri ihme, että Gates on päätynyt Androidiin. Hänen mukaansa Microsoftin omat sovellukset sujahtavat Androidiin vaivattomasti. Gates myös arvostaa Androidin iOS:ää avoimempaa luonnetta.

Antamassaan haastattelussa Gates otti kantaa myös ilmastonmuutokseen, koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin sekä muihin ajankohtaisiin aiheisiin. Haastattelijana toimi journalisti Andrew Ross Sorkin.

Ironista on se, että haastattelu jossa Gates suitsutti Androidia toteutettiin sosiaalisen median alustalla, joka tunnetaan nimellä Clubhouse. Clubhouse ei tue Androidia. Gatesin Googlen alustaa kohtaan osoittamat kehut saivat vauhtia Clubhousen perustaja Paul Davidsoniin.

Tilannetta pehmittääkseen Davidson puuttui puheeseen ja totesi, että Clubhousen Android-versio kuuluu ”yhtiön korkeimpiin prioriteetteihin”.