Työhaastattelussa hikoilu ei ole helppoa hommaa. Tiukat kysymykset ja tuijottavat silmäparit voivat helposti heikentää itseluottamusta. Tukea kannattaakin hakea ruokapyramidin huipulta, sillä multimiljardööri Bill Gates on paljastanut, miten hän vastaisi työhaastattelun kiperiin kysymyksiin.

Stephen Curryn tekemässä haastattelussa Gates vastaa joukkoon kysymyksiä, jotka useimmiten esitetään haastattelutilanteessa.

Ensimmäisenä Gatesille esitetään klassinen kysymys: ”Miksi meidän pitäisi palkata sinut?”

Vastauksessaan it-guru kehuu omia koodaustaitojaan ja kertoo kehityksestään. Hän korostaa tulevansa hyvin toimeen ihmisten kanssa, mutta samalla hän myöntää kritisoivansa kovin sanankääntein huonoa koodia.

Gatesin vastaus on sinällään erinomainen, sillä hän sekä kehuu että kritisoi itseään. Tämä antaa vastaajasta aidon ja kunnianhimoisen kuvan.

Seuraavaksi Gatesilta udellaan tämän vahvuuksia ja heikkouksia. Myös tähän kysymykseen miljardöörillä on vastaus valmiina.

Ensinnäkin hän toteaa karsastavansa markkinointia. Sen sijaan hän kertoo arvostavansa myynnin ja markkinoinnin merkitystä kokonaisuuden kannalta, mutta hän ei näe, että hänestä itsestään olisi mitään hyötyä tällä saralla.

”En haluaisi olla myyntimies”, Gates toteaa yksinkertaisesti.

Sen sijaan hän korostaa nauttivansa tuotteiden sekä ominaisuuksien kehittämisestä. Vastaus on hyvä, sillä se korostaa vastaajan tiedostavan omat vahvuutensa.

Puolestaan palkkatoiveista kysyttäessä Gatesin mukaan palkkioiden ohella kannattaisi toivoa esimerkiksi yhtiön osakkeita. Tämä korostaa potentiaalisen työntekijän uskoa yhtiöön ja siihen sitoutumista.