BioWare vahvistaa keskeyttäneensä Anthem Nextin kehitystyön. Vuonna 2019 julkaistu Anthem oli kaupallinen floppi, eikä se saanut suitsutusta myöskään pelikriitikoilta.

Peli ei saavuttanut julkaisija Electronic Artsin sille asettamaa kuuden miljoonan myydyn kopion rajapyykkiä ensimmäisen kuukauden aikana, joten BioWaren näkemys joutui suurennuslasin alle.

Nyt Anthemin uudelleenlämmittely on sekin päätetty keskeyttää. Virallinen syy on koronaviruksen aiheuttama tuottavuuden lasku, mutta kaupallisella menestyksellä on varmasti osansa päätöksessä. BioWare ilmoitti viime vuonna, että Anthem tulee saamaan suuren 2.0-päivityksen, jossa suuri osa pelistä laitetaan kokonaan uusiksi.

Sittemmin EA:n huhutaan puuttuneen peliin. Yhtiön halusi käydä tilanteen läpi kaikessa rauhassa, arvioida menestymisen mahdollisuuksia ja tehdä lopullisen päätöksen siitä, jatketaanko Anthemin kehitystyötä. Vastauksen tiedämme nyt.

Seuraavaksi BioWare suuntaa kehitysresurssinsa lähes takuuvarmoihin hitteihin, kuten Dragon Age, Mass Effect sekä Star Wars: The Old Republic.