Alkuvuodesta sijoitusmarkkinoita kohahduttanut Redditin Wallstreetbets-foorumi on sallimassa keskustelun myös kryptovaluutoista, kirjoittaa Decrypt. Aiemmin foorumilla on saanut keskustella vain pörssiosakkeista.

Jatkossa WSB:ssä saa keskustella osakkeiden lisäksi bitcoinista, ethereumista sekä dogecoinista. Keskustelu kuitenkin rajoitetaan yhteen ketjuun ja edellä mainittuihin valuuttoihin, ettei foorumi täyttyisi ”kryptospämmistä”, ylläpito kommentoi.

Ylläpidon mukaan kryptovaluuttojen lisääminen sallittujen aiheiden listalle oli vääjäämätöntä niiden suosion takia. Sääntömuutokseen lienee vaikuttanut myös maailman johtaviin kryptopörsseihin lukeutuvan Coinbasen listautuminen Nasdaq-pörssiin keskiviikkona.

WSB-sijoittajien suosiossa ovat olleet erityisesti niin kutsutut meemiosakkeet, joita amerikkalaiset hedgerahastot ovat shortanneet. Näiden osakkeiden arvoa on pumpattu ylös sijoittamalla niihin joukolla. Esimerkiksi pelien kivijalkakauppa GameStopin hinta ampaisi WSB:n ansiosta 20 dollarista peräti 347 dollariin tammikuussa.

Katseet kohdistuvatkin nyt erityisesti dogecoiniin, joka on alun alkujaan luotu vitsiksi ja muodostunut eräänlaiseksi kryptomaailman meemiksi. Dogecoinin hinta on tänä vuonna noussut uusiin ennätyslukemiin. Sitä on hehkuttanut muiden muassa Elon Musk.