Decrypt kertoo, että maailman toiseksi yleisin kryptovaluutta, ethereum, on ohittanut 1000 dollarin arvon rajapyykin. Arvo nousee kohisten, sillä viimeiset saturaiset räpsähtivät vain muutamassa päivässä vuodenvaihteen jälkeen.

Ethereumilla on kuitenkin vielä matkaa omiin huippulukemiinsa. Bittiraha nautti 1432 dollarin arvoa tammikuussa 2018. Onnea kesti tuolloin kuitenkin vain hetkellisesti, sillä arvo painui kolminumeroisiin lukuihin heti helmikuussa.

Decrypt arvelee, että ethereumin suosion kasvu johtuu bitcoinin vahvasta noususta, sillä sijoittajat etsivät uutta bitcoinin kaltaista villitystä. Myös dollarin heikentyminen lisää kiinnostusta kryptovaluuttoihin.

Bitcoinilla toden totta pyyhkii hyvin. CNN:n mukaan kryptovaluuttojen ykkösnimi kipusi 33 000 dollariin lauantaina, mikä on bitcoinin kaikkien aikojen suurin arvo.

Bitcoin on kolminkertaistanut arvonsa vuoden 2020 aikana.

On syytä kuitenkin muistaa, että kryptovaluuttojen arvo on varsin ailahtelevaista sorttia. Bitcoin itsekin romahti vain 3000 dollarin tuntumaan edellisen kuplan puhjettua loppuvuodesta 2018. Tuolloin arvon romahduksen takana oli Kiinan nuiva suhtautuminen kaikkiin kryptovaluuttoihin.

CNN kertoo, että bitcoin-ekspertit kehottavatkin suureen varovaisuuteen.

”Alan olla varovainen, kun minkä tahansa hyödykkeen arvo kipuaa näin nopeasti pidemmän ajanjakson ajan. Kehottaisinkin kaikkia bitcoinilla kauppaa tekeviä olemaan tempautumatta euforian mukaan”, kryptokauppapaikka NEM:in kauppajohtaja Nicholas Pelecanos sanoo.