Sijoittajamiljardööri Mike Novogratzin mukaan bitcoinista on tullut virtuaalista kultaa, eikä sitä tulla vielä vuosiin käyttämään tavanomaisen valuutan tapaan. Entinen Goldman Sachsin partneri ja hedge-rahaston hoitaja jakoi näkemyksiään hiljattain Bloombergin haastattelussa.

Novogratz uskoo bitcoinin arvon nousevan entisestään, sillä yhä useammat sijoittajat ottavat sen osaksi salkkuaan.

”Bitcoinia käytetään turvasatamana, en usko, että sillä tehdään ostoksia ainakaan viiteen vuoteen.”

Erityisesti virtuaalivaluutta kiinnostaa nuoria millenniaaleja, joilla ei ole vielä paljoa vaikutusvaltaa finanssimarkkinoilla. Kryptovaluutat ovat edelleen melko pieni sijoituskohde kokonaiskuvan kannalta.

Bitcoinin arvo on ollut jälleen nousussa viime aikoina. Osasyynä tähän on ollut PayPalin julkistama uusi palvelu, jossa halukkaat pääsevät ostamaan ja myymään bitcoineja.

Nousu on kuitenkin jatkunut koko vuoden, lukuun ottamatta kevään romahdusta. Tällä hetkellä bitcoinin kokonaismarkkina-arvo on Coinmarketcapin mukaan 288 miljardia dollaria, kun se vielä vuoden alussa oli 195 miljardia dollaria.

Virtuaalivaluuttojen puolestapuhujana tunnettu Novogratz uskoo, että muutkin suuret maksupalvelujen välittäjät, kuten Visa ja MasterCard, tulevat omaksumaan kryptovaluutan osaksi palveluitaan jo vuoden sisällä.