Forbes uutisoi Seychelleille rekisteröidyn bitcoinpörssi BitMEX:n tietovuodosta, jossa tuhansien käyttäjien sähköpostit paljastuivat. Pian tämän jälkeen pörssin Twitter-tili hakkeroitiin.

BitMEX lähetti viime viikolla käyttäjilleen sähköpostilla viikoittaisen uutiskirjeensä, mutta merkitsi vastaanottajat vahingossa kopiokenttään. Tarkoituksena oli lähettää käyttäjille niin kutsutut sokeat kopiot (blind carbon copy), mutta mokan seurauksena tuhansien käyttäjien sähköpostiosoitteet paljastuivat.

Pörssin mukaan vahingon takana oli ohjelmistobugi, joka on nyt korjattu. Vahinko ehti kuitenkin jo tapahtua ja pian pörssin varoitettua asiakkaitaan vuodosta sen viralliselle Twitter-tilille ilmestyi kaksi viestiä: ensimmäinen ilmaisi tilin tulleen hakkeroiduksi ja toinen kehotti seuraajia ”ottamaan bitcoininne ja juoksemaan”. Tviitit on sittemmin poistettu.

Bitcoinin arvoon vuoto ei kuitenkaan vaikuttanut, vaan sen arvo on tälläkin hetkellä noin 8300 euroa.

Maltalle rekisteröity, volyymiltään maailman suurin bitcoinpörssi Binance on kehottanut asiakkaitaan vaihtamaan Binanceen rekisteröimänsä sähköpostiosoitteet BitMEX-vuodon seurauksena.