Maailman suurin kryptovaluutta romahti viime viikolla yhdessä päivässä 30 prosenttia ja sen arvo on käynyt pahimmillaan alle puolessa huhtikuun puolivälin 64 000 dollarin huipuista.

“Kryptovaluuttojen viime viikkoina saama selkäsauna on vain esimakua tulevasta”, kommentoi BCA Researchin strategi Peter Berezin

.

Tiistaina iltapäivällä bitcoinin arvo oli hieman vajaat 37 000 dollaria.

Monien strategien mukaan villejä aikoja ennustaa muun muassa koko ajan kasvava sääntely. Esimerkiksi Kiina ilmoitti viikonloppuna

.

Coin Metricsin mukaan bitcoinilla on ollut tässä kuussa jo 14 laskupäivää. Vuoden alusta laskien kryptovaluutalla on ollut peräti 39 päivää, jolloin sen arvon päivämuutos on ollut vähintään viisi prosenttia suuntaan tai toiseen. Koko viime vuoden aikana tällaisia päivä oli yhteensä 42.

“Bitcoinin volatiliteetti on koomista”, Vital Knowledge -analyysitalon Adam Crisafulli kommentoi CNBC:n mukaan. ”Mikään taloudellinen hyödyke ei voi heilua tällä tavalla.”

Hurja heilunta on pääsyynä myös siihen, että Euroopan suurin pankki HSBC ilmoitti eilen, ettei sillä ole suunnitelmia ryhtyä tarjoamaan kryptopalveluita asiakkailleen, kuten monet kilpailijat ovat tehneet.

HSBC:n toimitusjohtaja Noel Quinn

, että kryptovaluutat ovat liian volatiilejä ja läpinäkymättömiä, että pankki olisi valmis ottamaan ne millään muotoa palveluvalikoimaansa.

Kaikki eivät ole säikähtäneet, vaan näkevät tilaisuuden sijoittaa bitcoiniin lisää rahaa,

suomalaisen Coinmotionin perustaja Henry Brade.