Kryptovaluuttojen raju syöksy on jatkunut viikonloppunakin. Sunnuntaina suurimman kryptovaluutan bitcoinin arvo kävi alimmillaan jo 3 600 dollarin alapuolella. Kello 17 Suomen aikaa sen kurssi liikkui 3 800 dollarin alapuolella.

Kyseessä on matalin dollarinoteeraus sitten viime vuoden syyskuun. Huipussaan bitcoin oli viime joulukuussa, kun arvo kävi jopa 20 000 dollarin paremmalla puolella.

Arvo on painunut noin 40 prosenttia viimeisen kymmenen päivän aikana. Vielä marraskuun puolivälissä bitcoinin arvo oli yli 6 000 dollarissa. Kaikkien aikojen kurssihuipusta on tultu alas yli 80 prosenttia.

"Kaikki, jotka uskovat yhä kryptovaluuttoihin ostivat jo kuukausia sitten niin paljon kuin pystyivät. Ostajia ei ole enää jäljellä", arvioi markkinaa seuraava Cracked.Marketin Jani Ziedins markkinasivusto MarketWatchin mukaan.

Bitcoinin ohella myös muut kryptovaluutat ovat halventuneet jyrkästi. Kaikkien merkittävimpien kryptojen markkina-arvo on painunut viime viikkoina useita kymmeniä prosentteja.

Kryptovaluuttamarkkinoiden kokonaisarvo liikkuu Coinmarketcap-sivuston mukaan tällä hetkellä noin 123 miljardissa dollarissa, kun se tammikuun huipussaan kävi jo yli 800 miljardissa dollarissa.