Roaming-maksujen muuttuminen 15. kesäkuuta vaikutti huomattavasti kännykänkäytön maksuihin Euroopassa. Vanhojen liittymien käyttö EU- ja ETA-alueella halpeni ja operaattorit julkistivat myös uusia liittymiä.

Samalla joidenkin liittymien hinnat ovat muuttuneet muista syistä, operaattorit kertovat. Esimerkiksi Telia ”yksinkertaistaa ja selkiyttää tuoterakennetta ja hinnastoja”, jolloin ”osa hinnoista hitusen nousee ja osa myös laskee”.

Nyt on siis sopiva ajankohta tarkistaa, vastaako käytössä oleva liittymä omia tarpeita. Mikrobitti kokosi Suomessa toimivien operaattorien tiedot helposti käytettävään laskuriin, jolla on kätevä selvittää, mikä liittymä on itselle edullisin: mikrobitti.fi/liittyma-vertailu-hinnat

Laskuriin on nyt lisätty myös Globetelin liittymät, jotka siitä alunperin puuttuivat. Pieneltä Globeteliltä saa useimmissa käyttötapauksissa edullisimman liittymän, jos nettiyhteyden maksiminopeudeksi riittää 4 Mbit/s. Jos puhelinta käyttää lähinnä datan siirtoon ja 256 kbit/s-nopeus riittää, nousee DNA:n liittymä edullisimmaksi.

Jos liittymään haluaa edellä mainittuja nopeamman nettiyhteyden, käyttää nettiä paljon Suomessa, eikä lähetä valtavasti tekstiviestejä tai käytä puhelinta ulkomailla, on joko Moi Mobiilin tai Elisan liittymä on edullisin. Jos taas puhelimella pitää käyttää paljon (nopeaa) nettiä EU-maissa, edullisin liittymä löytyy Telian valikoimista.