Ristiriitaisen vastaanoton saanut OnePlus 10T -puhelin sai myös Mikrobitin testissä osakseen sekä kiitosta että kummastelua. Kaikkineen puhelin vaikuttaisi olevan sukellus valmistajan juurille, se kun tarjoaa lippulaivaluurin tehot kohtuullisessa 800 euron hintaluokassa.

Mukana on kuitenkin kourallinen kiusallisia kompromisseja.

Mikrobitti testasi OnePlus 10T -puhelimen, lue testi.

OnePlus 10T -puhelimen suurin heikkous on sen tarjoama kameravalikoima, joka on 800 euron hintapisteessä köykäinen. Laitteessa 50 megapikselin pääkamera on saanut kavereikseen köppöisen kahdeksan megapikselin ultralaajakulman sekä turhahkon kahden megapikselin makrokameran.

Pääkamera napsii oletusasetuksilla 12 megapikselin kuvia, jotka ovat väreiltään mukavan neutraaleja ja luonnollisia, jos ehkä aavistuksen elottomaan taipuvia. Kun kamerasovelluksesta napauttaa High-asetuksen päälle, on käytössä täysi 50 megapikselin tarkkuus ja jälki on selvästi tarkempaa.

Muu kamerakattaus on selkeä pettymys.

”Ultralaajakulmainen ei jaksa ihan yhtä paljon värejä tallentaa ja kalansilmälinssi tuo kuviin näkyvää vääristymää. Lisäksi mukana on kahden megapikselin makrokamera kiinteällä tarkennuksella ja hohhoijaa, sillä saa kuvia vaikkapa kukan terälehdistä. Jes hei”, Bitin testaaja kirjoittaa arvostelussa.

Kamerat jäävät siis melkoisiksi perunoiksi.