Blu-rayn ostajakunta on pieni, mutta sitkeä. Wired-lehti kertoo, että formaatista on muodostunut eräänlainen elokuvien luksusmuoto ja pienet erikoispainokset saavat innokkaat fanit näkemään suurtakin vaivaa teosten saamiseksi hyllyynsä. Keräilijöitä vetää puoleensa takuuvarma kuvanlaatu, fyysiset pakkaukset ja oman kokoelman kerryttäminen.

Fyysisen formaatin suosimiselle on toinenkin syy: suoratoistopalveluiden leffatarjonta on valitettavan ohutta, eikä haluttua elokuvaa useinkaan löydy valikoimasta. Katsojan on tyytyminen siihen, mitä palvelulla on milloinkin tarjota. Blu-rayn omistamalla voi taata sen, että elokuvan voi katsoa tulevaisuudessakin.

Harvinaisuuksia kauppaava Vinegar Syndrome -verkkokauppa kertoo sulkeneensa putiikin useaksi päiväksi varautuakseen suosittuun Black Friday -sesonkiinsa. Vanhoilta 35 millimetrin filmeiltä elokuvia digitoiva yritys on toimittanut jo yli 100 000 tilausta vuodesta 2012 lähtien.

Harrastukselle on tietenkin myös oma osastonsa yhteisöpalvelu Redditissä. Keräilijät esittelevät harvinaisia löytöjään r/boutiquebluray -subredditissä.