BMW on julkistanut uuden digitaalisen järjestelmän. Lisäyksenä tulee uusi kartta- ja navigaatiojärjestelmä, uudistettu digiapuri, digitaalinen avain ja langaton Android Auto. Erikoisin yhtiön kertoma muutos on kuitenkin mikromaksut erilaisista ominaisuuksista, kertoo The Verge.

Autot ovat nykyään täynnä erilaisia tietokoneita ja ohjelmistoja, minkä takia autovalmistajat voivat lisätä uusia ominaisuuksia tai korjata ongelmia ohjelmistopäivityksillä. Tämä tarjoaa autovalmistajille uusia mahdollisuuksia rahastaa asiakkaita. Tesla oli ensimmäisiä valmistajia, joka tarjosi monia eri ominaisuuksia auton ostamisen jälkeen.

Nyt BMW haluaa kuitenkin viedä tämän paljon tarkemmalle tasolle. Valmistaja ilmoitti keskiviikkona, että kaikki autot, joissa on uusin käyttöjärjestelmä ”Operating System 7” saavat pian päivityksen. Tämän jälkeen yhtiö voi muutella erilaisia toimintoja autossa, esimerkiksi penkinlämmittimiä, automaattisia valoja tai vakionopeudensäädintä. Ei tule yllätyksenä, että toiminnon tarkoitus on tuoda yhtiölle rahaa.

Tämä voi toimia BMW:n mukaan muutamalla eri tavalla. Yksinkertaisin näistä antaa omistajalle mahdollisuuden jossain vaiheessa maksaa jostain ominaisuudesta, jota hän ei halunnut autoa ostaessa. Tämä voisi toimia myös toisin päin. Jos ei enää ole tarvetta penkinlämmittimille, niin ne voi laittaa pois päältä. BMW ei kertonut juurikaan hinnoista, mutta yhtiö suunnittelee tarjoavansa ominaisuuksia tilauksina, jotka voi ottaa vain muutamaksi kuukaudeksi.

Kaikkien ominaisuuksien rakentaminen jokaiseen autoon tulee todennäköisesti kalliimmaksi BMW:lle. Yhtiö saattaa kuitenkin tienata osan tästä rahasta takaisin auton seuraavien omistajien avulla. Käytettynä ostettuun autoon voi valita haluamansa ominaisuudet, vaikka aiempi omistaja ei olisi käyttänyt niitä.