Ääni- ja e-kirjapalvelu BookBeat jatkoi vuoden 2020 toisella neljänneksellä vahvaa kasvua. Yhtiön liikevaihto kasvoi 82 prosenttia verrattuna vastaavaan jaksoon viime vuonna.

BookBeat kasvoi keskeisistä markkinoistaan eniten Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa, mutta kasvua oli myös uusilla alueilla Tanskassa ja Puolassa.

”Keväällä kaikki joutuivat sopeutumaan uudenlaiseen tilanteeseen, ja sen jatkuessa tuli ilmeiseksi, että ihmiset viihtyvät tarinoiden parissa ja että helppo saavutettavuus – koko valikoima kännykässä, yhden napin painalluksen päässä – on iso valtti”, sanoo BookBeatin toimitusjohtaja Niclas Sandin tiedotteessa.

Hänen mukaansa myös kouluille tarjottuun mahdollisuuteen saada ilmaisia lahjakorttijaksoja etäkoulujakson aikana tartuttiin hanakasti, ja kymmenet tuhannet oppilaat hyödynsivät saamansa lahjakorttijakson.

Suomessa BookBeat ylitti 150 000 maksavan asiakkaan määrän ja on selvä markkinajohtaja.

BookBeatin liiketoiminnan kehityksestä Suomessa vastaavan Sari Forsströmin mukaan äänikirjojen kuuntelusta on tullut jo vakiintunut osa suomalaisten kesälomaa.

”Kirjoja kuunnellaan kesällä paljon: kotisohvilla, puutarhatöissä, automatkoilla, mökillä ja reissussa. Ja kasvu jatkuu”, hän kertoo tiedotteessa.

Kesän 2020 kuunnelluimmaksi kirjailijaksi nousee selvin luvuin Lucinda Riley.

”Hänen kirjansa, etenkin huippusuosittu Seitsemän sisarta –sarja, on jatkuvasti kuunnelluimpien kirjojen kärjessä”, Forsström kertoo.

BookBeatin kesä–heinäkuun kuunnelluimpien vuonna 2020 ilmestyneiden äänikirjojen viiden kärkeen yltää kolme Rileyn teosta: Helmen sisar, Kuun sisar ja Perhosten huone. Listan kolmanneksi kuunnelluin teos on Camilla Läckbergin Hopeasiivet ja viidenneksi kuunnelluin Trevor Noahin Laiton lapsi.