Pilvipalvelu Box.com on ilmoittanut tarjoavansa asiakkailleen Googlen konenäköteknologiaa. Sen avulla palveluun tallennettuja kuvia on helpompi etsiä.

Tällä hetkellä ominaisuus on Zdnetin mukaan yksityisesti beetakäytössä joillakin palvelun käyttäjillä. Tulevaisuudessa se on tarkoitus tuoda kaikkien Box.comin asiakkaiden ulottuville. Teknologia osaa tunnistaa kuvissa näkyviä esineitä ja tekstejä, ja luoda niistä metadataa. Näin tuhansien kuvien joukosta on esimerkiksi helppo automaattisesti etsiä sellaisia, joissa näkyy sininen paita.

Tällä hetkellä tarjolla ovat vain Googlen omat kuvantunnistusalgoritmit, mutta tulevaisuudessa tarkoitus on antaa asiakkaille mahdollisuus kouluttaa tekoälyä omilla kuvillaan.

Boxin toimitusjohtajan mukaan Google on konenäkötekniikallaan selkeästi edellä muita alan toimijoita. Box.com aikoo kuitenkin jatkaa yhteistytöä myös Amazonin, Microsoftin ja IBM:n kanssa. Myös muuta osaamista tarvitaan, tällä hetkellä Box.comiin on tallennettu 30 miljardia tiedostoa, joiden lajitteluun ja käsittelyyn tekoälyltä toivotaan lisää apua tulevaisuudessa.