Britannian kansallinen kyberturvallisuuskeskus on julkaissut vinkkejä ja vihjeitä, miten yritykset ja organisaatiot voivat parhaiten suojella yksityisyyttään ja parantaa tietoturvaa käyttämällä Ubuntu 18.04 LTS -käyttöjärjestelmää.

Vaikka suurin osa ohjeista on suunnattu etätyöntekijöille, sopii osa kyberturvallisuuskeskuksen julkaisemista ohjeista myös käyttöjärjestelmän kotikäyttäjille. Kyseessä ei kuitenkaan ole yksiselitteinen lista, jonka tarjoamia ohjeita vastoin toiminen tekisi Ubuntusta jotenkin epäturvallisemman käyttää, OMGUbuntu huomauttaa.

Kyberturvallisuuskeskus (NCSC) kehottaa muun muassa käyttämään etäyhteyksiin aina turvallista vpn-yhteyttä. Lisäksi keskuksen ohjeiden mukaan snap-sovelluksia tulisi aina asentaa vain Canonicalin oman Snap Storen kautta. Tämäkään ei välttämättä riitä, sillä Snap Storesta on onnistuttu ujuttamaan jo ainakin yksi haitallinen snap-paketti.

NCSC myös kehottaa poistamaan asennettuja sovelluspaketteja kirjaavan popularity-contest-seurantajärjestelmän. Tämä onnistuu käynnistämällä terminaalin (ctrl+alt+t) ja antamalla komennon: sudo apt remove popularity-contest.

Yksityisyyttä voi parantaa myös poistamalla käytöstä automaattiset bugiraportit. Tämä onnistuu Gnomen asetusvalikon kautta Yksityisyys-välilehdeltä. Bugiraporttien mukana Canonicalille toimitetaan myös laitteistotietoja.

Kaikkein vainoharhaisimmat voivat poistaa halutessaan koko raportointityökalun komennolla sudo apt remove apport. Järjestelmän yksittäisten osien poistaminen ei kuitenkaan ole suositeltavaa.