OurMine-nimellä kulkeva hakkeriryhmä onnistui murtamaan Sony Musicin sekä Bob Dylanin viralliset Twitter-käyttäjätilit.

Sony on sittemmin ottanut tilin takaisin haltuunsa ja poistanut OurMinen julkaisemat tviitit, mutta ei ennen kuin hakkeriryhmä ehti julistamaan laulajatar Britney Spearsin kuolleeksi.

Sonyn kaapatulla Twitter-tilillä ehdittiin jo kertoa, että Britney on kuollut onnettomuudessa, ja lisää tietoa on luvassa pian. Tviitti oli höystetty hashtagilla #RIPBritney. Pian tämän jälkeen OurMine onnistui kaappaamaan myös artisti Bob Dylanin Twitter-tilin, jossa Britneyn ”kuolemaan” otettiin osaa.

Kun soppa oli saatu selvitettyä, Sonylta kerrottiin sen Twitter-tilille kirjaudutun uudesta ip-osoitteesta, ja että Britney Spears on edelleen elossa. Samalla pahoiteltiin faneille aiheutettuja ylimääräisiä sydämentykyksiä.

Spearsin edustaja puolestaan kertoo, että ”muutamat internetpellet” ovat esittäneet väitteitä Britneyn kuolemasta ennenkin, mutta ei koskaan aiemmin Sonyn viralliselta Twitter-tililtä.

OurMine on puolestaan onnistunut murtamaan jo lukuisia korkean profiilin Twitter-tilejä. Näistä Sony Music ja Bob Dylan ovat vain viimeisimmät esimerkit.

Aiemmin OurMinen hakkerit ovat päässeet käsiksi muun muassa Netflixin sekä Marvelin Twitter-tileihin. Tarkoituksena on ollut osoittaa yritysten heikon tietoturvan taso, joten kyseisiä Twitter-tilejä seuranneet miljoonat käyttäjät eivät missään vaiheessa ole olleet vaarassa, Softpedia muistuttaa.