5g:n pilottiprojektit ovat laitettu Brysselissä jäihin. Raporttien mukaan Brysselin tiukkoihin säteilyrajoituksiin ei ole vielä päästy, joten verkkoja ei ole toistaiseksi tulossa. 5g-verkkojen pelätään vaikuttavan ihmisten terveyteen.

Brysselin ympäristöministeri Céline Fremault kommentoi asiaa L’Echolle. ”En voi toivottaa tervetulleeksi sellaista teknologiaa, joka ei ole asukkaitamme suojelevien rajoitusten mukaista. Brysselin asukkaat eivät ole mitään laboratoriohiiriä, joiden terveyden voin myydä rahaa vastaan”, Fremault linjaa.

5g:n ohella 4g-verkotkaan eivät olleet läpihuutojuttu Brysselissä. Tiukkojen rajoituksien vuoksi 4g-verkkojen rakentamisessa ja nopean verkon tarjoamisessa on ollut ongelmia.

Suomessakin 5g-verkkojen kehitys ja rakentaminen on jo melko pitkällä, mutta täälläkin jotkut ovat huolissaan 5g-verkoista ja niiden terveysvaikutuksista. Kansalaisaloite vaatii 5g-verkkojen kieltämistä, mutta asiantuntija on tyrmännyt aloitteen väitteet.

”Ei ole mitään pitäviä tieteellisiä todisteita 3-4-5g-verkkojen ’säteilyn’ vaarallisuudesta, kun intensiteetitkin ovat niin mitättömän pieniä verrattuna luonnolliseen säteilyyn”, Aalto-yliopiston fysiikan professori Tapio Ala-Nissilä kommentoi Mikrobitille sähköpostitse.

Asiasta uutisoi Brussels Times.