Venäläinen tietoturvatutkija on julkaissut tietoja Steam-alustassa olevasta paikkaamattomasta haavoittuvuudesta sen jälkeen. Hän sanoo julkaisseensa tiedon sen jälkeen, kun Steamin omistava pelitalo Valve ei ottanut vastaan bugiraporttia bugipalkkio-ohjelmansa kautta.

Kyseessä on kahden viikon sisällä toinen toinen Steamista löytynyt aukko, josta tutkija on kertonut julkisesti. Koko tapahtumaketjusta on noussut tietoturva-alalla kohu ja monet tietoturvatutkijat ovat arvostelleet Valven ja HackerOne-bugipalkkiopalvelun toimintaa epäasialliseksi, Zdnet uutisoi.

Vasily Kravets sanoo, että hän raportoi ensiksi yhden bugin HackerOnen kautta Valvelle. Yhtiö vastasi, että kyseinen ongelma ei ole bugiohjelman sääntöjen mukainen bugi. Kravets julkaisi tietonsa ja yhtiö heitti tutkijan ulos bugiohjelmastaan ja siksi hän ei voinut tehdä samoin toisen kohdalla.

Kravetsin julkaisemien tietojen mukaan paikkaamaton haavoittuvuus on käyttöoikeuksien eskaloinnin mahdollistava ongelma: tietokoneella oleva haittaohjelma pystyisi ajamaan Steam-asiakasohjelman avulla koodia tietokoneen ylläpitäjän oikeuksilla.

Asiasta uutisoitiin laajasti ja Valve julkaisi lopulta paikkauksen aukkoon. Paikkaus paljastui kuitenkin riittämättömäksi, kun toinen tietoturvatutkija kertoi löytäneensä tavan kiertää sen aukon käyttämiseksi.

Myös toinen tietoturvatutkija, Matt Nelson, sanoo löytäneensä saman aukon kuin Kravets hänen jälkeensä. Nelson sai samanlaisen vastauksen bugiohjelmasta, mutta Vivella ja HackerOnella kului viisi päivää ennen kuin se vastasivat edes ilmoitukseen.

Nelson sanoi, että hän ei halua palkkiorahoja vaan että reikä paikataan. Hän kertoi sitten aikovansa julkaista tiedot haavoittuvuudesta. Valve varoitti häntä vaarantamasta yhtiön tai omaa asemaansa ja viittasi bugipalkkio-ohjelmansa sääntöihin, vaikka oli juuri aiemmin sanonut, että kyseinen bugi ei kuulu ohjelman piiriin.