Pelistudio Bungie julkaisi kauan odotetun kakkososan erittäin suosittuun Destiny-pelisarjaansa. Alkujulkaisun huumaa seurannut pettymys harvinaisen karvas, kun fanit huomasivat pelin loppupuolen olevan sisällöltään ikävän köyhää.

Jopa Destinyn johtaja Luke Smith myönsi, että ”Destiny 2 ei ole peli jolla ei ole riittävästi tekosyitä, tai syitä, jatkaa pelaamista joita harrastavat pelaajat tarvitsevat”.

Tämä on näkynyt hupenevana pelaajamääränä, vaikka pelin julkaisusta on vasta neljä kuukautta.

Bungien live-tiimin vetäjä Christopher Barrett valaisee blogissaan miten se aikoo tilanteen korjata, ja PC Gamer poimi siitä parhaat palat.

Barrettin mukaan Bungie aikoo vähentää mikromaksujen osuutta pelin esineistön haalimisessa. Tällä hetkellä merkittävä osa pelin kerättävistä esineistä ja koristeista on saatavilla vain oikealla rahalla tai hurjalla säästöpolitiikalla ja tuurilla. Barrett sanoo, että piakkoin näitä esineitä voi saada myös tehtäviä ja tapahtumia suorittamalla.

Tammikuun lopussa peliin esitellään masterwork-aseiden kumppaniksi masterwork-panssarit, eli tapa parantaa olemassaolevia varusteita pienillä eduilla. Toistaiseksi on epäselvää mitä tämä panssareiden kohdalla lopulta tarkoittaa, mutta Barrettin antamassa esimerkissä sisääntuleva vahinko pieneni, kun hahmon Super-kyky oli päällä.

Raid-tapahtumien palkintomekaniikka vedetään uusiksi. Raid-varusteita saa pian ostaa suoraan kauppiaalta, ja osa varusteista vaikuttaa suoraan raidien mekaniikkoihin. Barrett ei hiiskunut tästä mitään ylimalkaisia vihjailuja enempää, joten nähtäväksi jää mitä tämä viime kädessä tarkoittaa.

Näiden lisäksi Barrett mainitsee muun muassa kuinka Nightfall-tapahtumien aikarajoitus korvataan high score -menetelmällä, aseiden ja panssareiden modifikaatiot uusitaan, exotic-esineiden esiintymistä mietitään uusiksi, pelikaverit näkyvät kartalla, varastoon tulee lisää tilaa, ja Crucible saa paremman pisteytysmekaniikan, joka jakaa kunniaa menestyjille.

Näiden lisäksi Bungie suunnittelee myös syksylle muutoksia, mutta niistä se ei ymmärrettävästi juuri mainitsemista enempää hiisku.