Canonical on julkaissut ensimmäisen erän lupaamiaan Ubuntu-käyttäjien lähettämiä tietoja.

Canonicalle lähetetystä datasta käy muun muassa ilmi, että keskimääräinen Ubuntu-asennus kestää noin 18 minuuttia. Lisäksi kerätyt tiedot paljastavat, että jopa 67 prosenttia on valmis tarjoamaan Ubuntun kehittäjille tietoja laitteistostaan ja asentamistaan paketeista.

Päätös kerätä tietoa Ubuntu-käyttäjistä otettiin vastaan kahtiajakoisesti. Toisaalta Canonicalin päätös aiheutti närkästynyttä kritiikkiä mutta toisaalta sitä tervehdittiin myös ilolla, sillä tietojen kerääminen on oiva tapa saada tietoa käyttöjärjestelmän käytöstä ja käyttäjien käyttötottumuksista.

Canonical lupasi julkaista kaiken keräämänsä datan. Se on edelleen tarkoitus. Kerätty tieto tullaan myöhemmin julkaisemaan kokonaisuudessaan erillisellä verkkosivustolla. Toistaiseksi tarjolla ei kuitenkaan ole raakadataa, vaan pelkkiä tilastoja.

Käyttäjä voi halutessaan kieltäytyä lähettämästä laitteistotietoja Canonicalille. Tietojen lähettämisestä täytyy kuitenkin kieltäytyä erikseen, oletusarvoisesti ne toimitetaan Ubuntun asennuksen jälkeen.