Canonical aiheutti laajamittaisen kohun ilmoitettuaan luopuvansa 32-bittisten ajokirjastojen tukemisesta Ubuntu 19.10:n myötä. Käytännössä se olisi tarkoittanut sitä, ettei yksikään 32-bittisiä ajokirjastoja tarvitseva sovellus olisi enää toiminut.

Päätös sai aikaan palautevyöryn. Painavimmat sanat tulivat Valvelta, joka lupasi lopettaa Steamin tukemisen Ubuntussa kokonaan, sekä Windows-yhteensopivuuskerros Winen kehittäjiltä, jotka huomauttivat monen 64-bittisen sovelluksen sisältävän yhä 32-bittisen asentimen.

Palautteen seurauksena Canonical on päätynyt jatkamaan 32-bittisten ajokirjastojen tukea ainakin joiltain osin. Yhtiöltä luvataan, että tärkeimmät 32-bittiset kirjastot ovat tuen piirissä myös jatkossa. Se mitkä paketit päätyvät ylläpidon piiriin jää Ubuntu-yhteisön harteille.

Canonicalilla halutaan, että yhteisö osallistuu kartoitustyöhön ja mahdollisuuksien mukaan avustaa myös ylläpitotehtävissä.

On kuitenkin mahdollista, että ainakin osittaisesta mielenmuutoksesta huolimatta Valve toteuttaa uhkauksensa ja siirtää katseensa toisten Linux-jakelupakettien suuntaan. Muun muassa System76:n kehittämä Ubuntu-pohjainen Pop!_OS sisältää jatkossakin kaikki tärkeimmät 32-bittiset kirjastot.