Messuesittelijät ovat kehitelleet mitä mielikuvituksellisimpia tapoja esitellä tuotteitaan tai erottua joukosta. Jenkkiläinen jättioperaattori halusi esitellä omalla ständillään 5g-yhteyden tuomaa etua eli huomattavasti aiempia mobiiliyhteyksiä pienempää latenssia. Demoa varten oli rakennettu yksinkertainen peli, jota katseltiin vr-lasien kameran läpi.

Aluksi kuva välittyi laseihin kuin 3g-yhteydellä, sitten 4g-nopeudella ja lopuksi reaaliaikaisesti 5g-vauhtia. Ero yhteysnopeuksien välillä oli täten niin silminnähtävä kuin käsinkosketeltavakin. Sanomattakin on toki selvää, että itse pelissä Mikrobitin edustus päihitti vastustajansa selvin lukemin.

Amerikkalainen ikoni

Tuskin mikään auto kuvastaa amerikkalaista unelmaa paremmin kuin Ford Mustang. Edullisten urheiluautojen luokan luonut klassikko oli messuilla esillä monella eri tavalla.

Retronälkään. Tässä Mustang-teema puolestaan koristaa ulkoapäin vanhalta vaikuttavaa, mutta sisältä modernein ominaisuuksin varustettua mankkaa.
Vinyyli vinkumaan. Mustangin tunnistaa helposti sen persoonallisista perävaloista, jotka oli kopioitu uskolliseti tähän levysoittimeen.

Tulevaisuus joka ei tullutkaan

Useiden vuosien ajan on messuilla esitelty 3d-tulostimia ja erilaisia sähköisen paperin sovelluksia. Syystä tai toisesta kumpikaan tekniikka ei ole kuitenkaan vielä yleistynyt aivan valtavirraksi. Kenties tämä vuosi tuo muutoksen asiaan - tai sitten ei.

Väriä piisaa. Ehkäpä yksi esteistä 3d-tulostuksen leviämisen tiellä ovat olleet yksiväriset tulosteet. Enää ei asian pitäisi olla siitäkään kiinni, sillä messuilla oli esillä useita väreissä esineitä tulostavia ratkaisuja.
Historiaa jo syntyessään. Näiden Android-boksien valmistajaa ei sovi syyttää ainakaan turhasta vaatimattomuudesta. Samoilla messuilla julkistettiin esimerkiksi useita 8k-tarkkuuden töllöjä, lisäksi Samsung hehkutti vallankumoksellista microled-tekniikkaansa. Tämän osaston mukaan television tulevaisuus on kuitenkin kolme vuotta sitten julkistettuun Android-versioon pohjautuvassa parinkympin mediatoistimessa.
Maailman ensimmäinen? Monella osastolla oli esillä mainoslause ”World’s first”. Tällä kertaa innovaationa oli television kaiuttimien sijoittaminen paneelin päälle, ei sivuille tai alle.

Villejä visioita koko rahalla

Pienissä yrityksissä uskalletaan usein innovoida rohkeammin kuin järeissä megakorporaatioissa. Rahoituksen voi hyvälle idealle hankkia Kickstarterin tai Indiegogon kaltaisten joukkorahoituspalveluiden kautta ja ainakin messuille esittelyyn kelpaavat kappaleet saa valmistettua nykyteknologian ansiosta hyvinkin nopeasti. Tuleeko keksinnöistä sitten sen kummempia menestystarinoita jää nähtäväksi.

Perinteet nurinperin. Hoverboardit jäivät hetken villitykseksi. Sähköpotkulaudat tuntuvat kiinnostavan ihmisiä hieman laajemmin, mutta mahtaako kulkemisen tulevaisuus olla epäsymmetrisin pyörin varustetuissa sähköfillareissa? Kiikkerän näköistä kulkupeliä ei valitettavasti päässyt kokeilemaan. Vanhanajan suuripyöräisistä polkupyöristä siirryttiin nykyisenkaltaisiin malleihin jo kauan sitten, kenties pian on taas aika pyöräilyn vallankumoukselle.
Poliisiauto on taivaan ässä. Koejot jäivät valitettavasti ajamatta myös tällä Dubain poliisin käyttöön tarkoitetulla lentävällä moottoripyörällä.
Aurinkoa ja ääntä. Älylasit ovat muutaman vuoden sisällä yhtä yleisiä kuin älypuhelimet nyt. Ala ottaa vielä ensiaskeleitaan, joten harha-askeliakin mahtuu joukkoon. Nämä noin satasen aurinkolasit toimivat pelkästään kuulokkeina ilman sen kummempia älyominaisuuksia. Laseilla ääniä kuunnellessa korvat pystyvät tarkkailemaan myös ympäristön ääniä, mutta musiikki ei kuitenkaan vuoda kanssaeläjien korviin.
Designkodin ääniratkaisu. Romanialainen kaiutinyritys mainosti tyrmäävästi muotoiltuja tuotteitaan. Tämän kevään uutus, futuristinen rintakuva oli jo valitettavasti ehditty hajottaa messukävijoiden toimesta. Rinnan kaiutinelementtien päälle kuuluisi vielä peitelevy. Makuasia on paraneeko vai heikentyykö tuotteen ulkonäkö ehjänä.

Päätettäköön Mikrobitin CES-raportointi verkkoon vuodelta 2019 tapahtuman sympaattisimpaan tuotteeseen. Yukai QOOBO on paijattava virtuaalilemmikki, joka sopii allergistenkin ihmisten kotiin.