Googlen kehittämä tekoälybotti Bard on saamassa joukon uusia ominaisuuksia, joiden myötä tekoälyassistentti pystyy hakemaan tietoa muista Googlen palveluista.

Aluksi tuettuja ovat ainoastaan Googlen omat palvelut, kuten videopalvelu YouTube, pilvitallennuspalvelu Drive, sähköpostipalvelu Gmail ja niin edelleen. Ominaisuutta yhtiö kutsuu Bard Extensioniksi, ja toistaiseksi se on käytettävissä ainoastaan englanniksi.

Google vakuuttaa julkaisemassaan tiedotteessa, että käyttäjän henkilökohtaisia tietoja Drivestä, Docsista tai Gmailista ei tallenneta palveluun. Google myös vannoo ja vakuuttaa, että se itse ei pääse urkkimaan näistä palveluista hankittuja sisältöjä.

LUE MYÖS:

Yhtiön mukaan sovellusten välillä operoiva Bard pystyy suorittamaan moninaisia tehtäviä keräämänsä datan pohjalta. Esimerkkinä käytetään lomamatkaa, jota varten tekoäly osaa kerätä osallistujille sopivat päivämäärät Gmailista, etsiä lennot ja hotellit verkosta, katsoa ajo-ohjeet Google Mapsista sekä esittää YouTube-videoita, joissa neuvotaan paikallisia nähtävyyksistä.

Lisäksi Bard saa Google it -painikkeen, joka toimii eräänlaisena faktantarkastustyökaluna. Käytännössä sen kautta tarkastetaan Bardin esittämiä väittämiä.

Työkalun tarkoituksena on vähentää tekoälyn ”hallusinoinnin” aiheuttamia haittoja. Generatiiviset kielimallit kun saattavat silloin tällöin hairahtaa keksimään täysin tuulesta temmattuja faktoja.

Bardin kanssa käytyjä keskusteluja voi myös jatkossa jakaa muille käyttäjille siten, että he voivat jatkaa keskusteluja siitä mihin edellinen käyttäjä jäi.