Googlen Chrome on maailman käytetyin selain, joten siinä tehdyillä ratkaisuilla on valtava vaikutus verkkomaailmassa. Viime vuonna Chromessa otettiin käyttöön mainosten suodatus, joka on mainostuloilla elävien verkkosivujen kannalta pehmeämpi ja miellyttävämpi vaihtoehto kuin kovakätisemmät mainosten tappajat.

Chrome pyrkii torjumaan vain käyttäjien kaikkein häiritsevimmiksi kokeman mainostyypit. Ne on määritetty Coalition for Better Ads -ryhmässä, jossa Google on mukana. Siivommat mainokset Chrome jättää rauhaan.

Muun muassa 9to5google kirjoittaa, että ryhmässä on tehty uusia linjauksia verkkosivujen videomainonnan suhteen. Chrome alkaa suodattaa niitä myöhemmin tänä vuonna näiden periaatteiden mukaisesti.

Syntilista on laadittu laajan maailmanlaajuisen kuluttajakyselyn perusteella. Moni kokee ärsyttäviksi esimerkiksi mainokset, jotka on liitetty lyhyeksi luokiteltuihin alle 8-minuuttisiin videoihin.

Pahana pidetään videoiden alussa olevia yli puolen minuutin pituisia kaupallisia viestejä, joita ei pysty ohittamaan viiden ensimmäisen sekunnin jälkeen. Samoin inhokkilistalla ovat kaikki keskelle videota sijoitetut mainokset, koska ne katkaisevat katselukokemuksen. Videon päälle ei myöskään pitäisi sijoittaa tekstejä, logoja tai muita kuvia, jotka ovat kuva-alan keskellä tai peittävät siitä yli 20 prosenttia.

Coalition for Better Ads vaatii nyt, että verkkosivut luopuvat tällaisista mainoksista neljän kuukauden kuluessa – muuten kaikki kyseisillä sivuilla oleva mainonta voidaan estää. Google ottaa periaatteen käyttöön elokuussa, Chrome estää kaikki mainokset kaikissa maissa sivuilla, jotka toistuvasti näyttävät nyt häiritseväksi luokiteltuja mainoksia.