Google on tuonut Chrome-selaimeensa uuden päivityksen, joka parantaa tietoturvaa. Google kertoo Chromen tunnistavan päivityksen jälkeen kalasteluhyökkäyksiä 50 kertaa nopeammin kuluttaen samalla vähemmän virtaa. Lisäksi puhelinsovelluksiin on tuotu uusia ominaisuuksia sekä ulkonäköpäivityksiä.

Päivitetty Chrome tunnistaa paremmin tietoja kalastelevat sivustot. Näitä sivustoja onkin ollut todella paljon liikkeellä erilaisten huijausviestien yhteydessä. Kalastelusivujen kautta rikolliset yrittävät saada käsiinsä ihmisten tietoja, kuten pankkitunnuksia sekä salasanoja.

Googlen mukaan Chrome tunnistaa sekunnin kymmenesosassa huijausyrityksen, jolloin käyttäjä ei ehdi syöttää salasanaansa sivustolle.

Lisäksi päivitys tuo myös muita tietoturvaa parantavia ominaisuuksia Chromeen. Selain esimerkiksi seuraa tehokkaammin, mitä lupia käyttäjä on antanut sivustolle. Näitä ovat esimerkiksi lupa päästä käsiksi laitteen kameraan, mikrofoniin tai sijaintiin Androidilla. Käyttäjä pääsee tarkistamaan luvat painamalla lukkokuvaketta osoitepalkissa.

Lähettää tiedot Googlelle

Yksityisyydestään kynsin ja hampain kiinni pitävää käyttäjää saattaa kuitenkin arveluttaa ”pieni präntti”. Google nimittäin kertoo, että paras suojaus lähettää url-osoitteita Selaussuojan tarkistettavaksi.

”[Toiminto] lähettää myös pienen näytteen sivuista, latauksista, laajennustoiminnasta ja järjestelmätiedoista auttaakseen löytämään uusia uhkia.... Linkittää tämän datan väliaikaisesti Google-tilillesi ollessasi sisäänkirjautunut, jotta se voi suojella sinua kaikissa Googlen sovelluksissa.”

Päivitys

Oletuksellisesti Chrome päivittyy automaattisesti tietokoneella, jos sen on sulkenut viime käyttökerran jälkeen. Version voi kuitenkin käydä tarkistamassa Chromen asetusten kautta siirtymällä tietokoneen selaimella chrome://settings/help ja varmistamalla, että "Google Chrome on ajan tasalla”.

Puhelimella selaimen päivitys tapahtuu sovelluskaupan kautta. Perjantaina 23. heinäkuuta uusin versio oli numero 92.