Jos olet ottanut Advanced Protection Program -ominaisuuden käyttöön, samoin kuin Chromen synkronoimisen eri laitteidesi välillä, saat automaattisesti paremman suojan potentiaalisesti riskialttiiden tiedostojen lataamiselta, Venture Beat kertoo.

Tarkoituksena on suojella käyttäjää haittaohjelmilta, jotka yrittävät koneelle huijauslinkkien kautta tai automaattisesti latauksen aloittavilla kikoilla. Chrome näyttää varoituksia, jos käyttäjä on lataamassa epäilyttävän tiedoston. Joitakin latauksia selain estää kokonaan.

Ominaisuus on tarjolla Chromeen Windowsille, Macille ja Linuxille, mutta ei iOS- tai Android-versioille.

Kovin tarkasti suojaominaisuuden toimintaperiaatteita ei kerrottu. Google ei ilmeisesti halua kertoa hyökkäyksiä nikkaroiville verkkorikollisille, miten järjestelmää voi huijata.

Google julkaisi Advanced Protection Programin vuonna 2017. Sillä haluttiin suojella Google-tilien käyttäjiä, joilla on kasvanut riski joutua esimerkiksi tietojenkalastelun tai muun verkkohyökkäyksen kohteeksi. Tällaisia käyttäjiä ovat muun muassa julkisuuden henkilöt, poliitikot, aktivistit ja toimittajat.

Lähde: Tivi