Google aloitti lupaustensa mukaan Chromecastin Cast-ominaisuuden aiheuttamat wifi-ongelmat korjaavan Google Play -päivityksen jakelemisen. Ongelmia on ollut esimerkiksi Android TV-, Google Home- ja Chromecast-laitteissa, 9to5Google kertoo.

Cast-ominaisuuden virheellinen toiminta saattaa katkaista yhteyden kytkeytyneisiin laitteisiin tai nettiin. Google Cast -yhteensopivat laitteet etsivät lähellä olevat yhteensopivat laitteet testipaketin lähettämällä, mutta välillä niitä on lähtenyt tarpeettoman paljon. Bugi on siksi aiheuttanut yhteyttä pätkiviä ongelmia ja hidastuksia wlan-reitittimien toimintaan.

Vika oli Googlen ohjelmistossa, mutta wlan-reitittimien valmistajista TP-Link ja Linksys julkaisivat jo omat paikkauksensa laitteidensa varusohjelmistoihin.

Jos et malta odottaa Google Play -palvelujen päivitystä ja haluat korjata jo bugin omassa laitteessasi, paikkauksen sisältävän 11.9.74-beeta-version voi ladata APKMirrorin kautta. 9to5Google on julkaissut oppaan siitä, miten muualta kuin sovelluskaupasta ladatun paketin voi asentaa laitteelleen.

Lähde: Tivi