Uusi ominaisuus on havaittu Chromen Canary-kehittäjäversiossa 77, kirjoittaa Digital Trends. Kyseessä on neljästä Chrome-versiosta (Stable, Beta, Dev ja Canary) epävakain, joten sen kautta saadaan usein ensimmäiset vihjeet uusista selaintoiminnoista.

Uusimmman Canary-version perusteella Chromen hallintapalkkiin, url-osoitekentän oikealle puolelle, olisi tulossa play-kuvake, jonka kautta aukeaa ääni- ja videotoiston hallintaan tarkoitettu ponnahdusvalikko. Sen kautta voisi hallita millä tahansa välilehdellä pyörivää ääntä tai videota – ilman että käyttäjän tarvitsee rasittaa itseään seikkailemalla edestakaisin välilehdeltä toiselle.

Ponnahdusvalikko tarjoaa tietoa toistettavasta mediasta, minkä lisäksi mahdollista on eteen- ja taaksepäin kelaaminen sekä toiston keskeyttäminen.

Digital Trendsin mukaan jo testiversio tukee ainakin YouTuben ja Vimeon videoita sekä Spotifyn ja Applen podcasteja. Jos ja kun ominaisuus päätyy vakaaseen Chrome-versioon, tuettuja sivustoja ja palveluja tullee vielä lisää.

Innokkaimmat voivat testata toimintoa lataamalla itselleen kehittäjille tarkoitetun Canary-version täältä. Tavallisten käyttäjien on kuitenkin parempi pysytellä vakaassa selainversiossa.