Ciscon tuotteet käyttävät Cisco Discovery Protocol (CDP) -protokollaa, jolla ne tunnistavat lähellä olevat, verkkoon kytketyt laitteet ja niiden ip-osoitteet.

Protokollasta on löydetty viisi haavoittuvuutta, Wired kirjoittaa. Niiden kautta hakkerin on mahdollista ottaa haltuunsa Ciscon tuotteita kuten yrityskäytössä olevia pöytäpuhelimia, reitittimiä ja web-kameroita. Ja mikä pahinta, laitteiden avulla hakkeri voi tunkeutua yrityksen tietoverkkoon.

Tietoturvayhtiö Armis löysi haavoittuvuudet. Armisin mukaan hyökkäyksiä on mahdollista kohdistaa suoraan myös Cisco-verkkokytkimiin, jotka siirtävät tietoa sisäisessä verkossa. Verkosta pystytään poimimaan laajoja määriä suojaamatonta, sisäistä tietoa.

Cisco on johtavassa asemassa yritysten verkkolaitteiden markkinoilla. Haavoittuvuudet vaikuttavat siis miljooniin käytössä oleviin laitteisiin.

Cisco julkaisi paikkaukset nyt keskiviikkona, mutta kaikkiin yrityslaitteisiin ne eivät päivity automaattisesti, Ben Seri Armisilta kertoo. Jotta laitteet saadaan suojattua, ne pitää korjata manuaalisesti. Kytkinten ja reitittimien korjaaminen on kuitenkin vaikeaa ja voi aiheuttaa verkon seisomista.

Serin mukaan yritykset voivat harkita Ciscon protokollan pois kytkemistä laitteissa, joissa se ei ole välttämätön, vaikka tämä saattaakin aiheuttaa muita ongelmia.