Microsoftin Windows 10 Mobilen eräs odotetuimmista uusista ominaisuuksista on Continuum.

Continuum on idealtaan samanlainen kuin Canonicalin ’convergence’. Siinä älylaite muuntautuu täysiveriseksi pc-tietokoneeksi, kun se kytketään esimerkiksi ulkoiseen näyttöön tai erilliseen telakkaan.

Office-tiedostojen käyttäjien kannalta kyseessä tulee kuitenkin olemaan erittäin huono diili. Huhtikuun 1. päivästä alkaen Windows 10 Mobilen universaalit Office-sovellukset mahdollistavat vain dokumenttien ja laskentataulukoiden ilmaisen katselemisen.

Niiden muokkaaminen Continuumin kautta tulee edellyttämään Office 365 -palvelun tilaamista, Softpedia kirjoittaa.

Kyseessä on märkä rätti etenkin uuden Lumia 950:n tai 950XL:n hankkineille käyttäjille, jotka luulivat pääsevänsä hyödyntämään Continuum-ominaisuutta ilmaiseksi. Kun ensin sijoittaa 700 euroa puhelimeen, ei välttämättä enää lisäsijoitukset Office 365 -palveluun kiinnosta.

Näin käyttäjän kuitenkin edellytetään toimivan, mikäli hän haluaa käyttää Continuumia muuhunkin kuin Officella luotujen tiedostojen katseluun. Eräs käyttäjä kiteyttää varmasti monen uuden Lumia-omistajan tuntemuksia Microsoftin Office-blogissa näin:

”Siis..mitä? Vaikka minulla on puhelin, joka sisältää Continuum-ominaisuuden (joka muuten on mielestäni TÄYSIN hyödytön, enkä aio tuhlata aikaani siihen), aiotte silti pakottaa minut Office 365 -tilaajaksi? Ymmärsinkö oikein? Jos asia todella on näin, niin teidän täytyy sallia käyttäjille mahdollisuus kytkeä Continuum pois päältä kokonaan”.

Päivitys: Office 365 -tilausta edellytetään, mikäli puhelimelle tai OneDriveen tallennettuja tiedostoja halutaan muokata Continuum-toiminnon kautta puhelimen omilla universaaleilla Office-sovelluksilla.