GameSpot kertoo, että Controlissa on musiikkiaiheinen easter egg.

Controlin käytäville on ripoteltu jonkin verran obskuuria Socks and Ballerinas -yhtyettä promotoivia julisteita. Yhdestä salaisesta huoneesta löytyy testistudio, joka kokeilee Socks and Ballerinasin paranormaaleja vaikutuksia tavallisiin esineisiin. Kun levytyksen pistää pyörimään, studiossa olevat esineet alkavat lennellä villisti.

Jo muutenkin salaisessa huoneessa piilee kuitenkin toinenkin salaisuus.

Nurkassa olevassa liitutaulussa on outo numerosarja, jonka Reddit-käyttäjä Jedi-Outcast ymmärsi olevan lause joka käyttää A1Z26-salausta. Siinä jokaiselle kirjaimelle on oma numeronsa väliltä 1 ja 26.

Purkamalla liitutaululla olevan numerosarjan Jedi-Outcast sai sanan ”socksandballerinas”. Okei, se ei ole vielä mitenkään erikoista. Mutta fraasin vieressä on toinenkin koodi, kemiallinen yhdistelmä C17H25COON8. Jedi-Outcast selvitti sen tarkoittavan saippuaa.

Googlaamalla ”socks and ballerinas soap” löytyi Socks and Ballerinas -yhtyeen Bandcamp-sivusto, joka promotoi yhtyettä ja sen tekemää Soap!-albumia.

Socks and Ballerinas

Sivulta löytyi lopulta myös Redeem Code -kenttä, johon Jedi-Outcast kokeili muita liitutaulussa olevia koodinpätkiä.

Yksi niistä toimi, ja Jedi-Outcast sai ladata Socks and Ballerinasin levyn ilmaiseksi.

Kyseinen easter egg toimi kuitenkin vain kolmelle ensimmäiselle löytäjälle. Jedi-Outcast oli järjestyksessä toinen.

Remedy siis kätki peliinsä hienon easter eggin, joka palkitsi kolme ihmistä maailmassa. Upeaa.

Onneksemme me muut emme kuitenkaan jää Socks and Ballerinasin levytyksestä paitsi. Yhtyeen Bandcamp-sivu löytyy täältä, ja Soap!-plattaa voi kuunnella siellä varsin vapaasti.