Microsoft on julkistanut yhteistyössä audiolaitevalmistaja Harman Kardonin kanssa älykaiuttimen, joka perustuu Microsoftin Cortana-digiapuriin. Harman Kardonin Invoke on siis suora kilpailija hitiksi nousseelle Amazonin Echolle ja Googlen Home-kaiuttimelle.

Isoista valmistajista vain Apple ei toistaiseksi ole julkistanut omaa digiapurilla varustettu älykaiutintaan, mutta yhtiön uskotaan työstävän omaa Siri-kaiutintaan. Huhujen mukaan se voitaisiin julkaista jo WWDC-tapahtumassa kesäkuun alussa.

Harman Kardonin Invoke on Echon ja Homen tyyppinen tornimainen kaiutin, joka kuuntelee käyttäjän äänikomentoja. Kilpailijoihin verrattuna Invoke panostaa vielä enemmän äänenlaatuun, sillä laitteessa on erilliset basso- ja diskanttikaiuttimet.

Cortana-apuri osaa kertoa käyttäjälleen säästä ja liikennetiedoista sekä tuoreimmista uutisista. Se osaa myös hallinnoida kalenteria ja hoitaa muistutuksia. Invoken merkittävin muista erottava ominaisuus on mahdollisuus soittaa Skype-puheluita puhelimiin ja muihin Skype-sovelluksiin. Myös Googlen ja Amazonin uskotaan työskentelevän puhelutoimintojen parissa.

Invoken toimitukset alkavat joskus syksyllä eikä valmistaja ole toistaiseksi kertonut esimerkiksi laitteen hintaan. Amazonin ja Googlen kilpailijat on hinnoiteltu noin 150 dollarin tietämille. Kuten kilpailijansakin, Invoke tulee myyntiin aluksi vain Yhdysvalloissa.